Keuring valbeveiliging - Keuring valbeveiliging - Header
Over ons totaalpakket

Veiligheid voorop

Keuring valbeveiliging

Onze voordelen:

 • Erkende kwaliteit: ISO 9001 en VCA*
 • Gegarandeerd voldoen aan alle wetgevingen
 • Volledig materieelbeheer door 1 partij
 • Scherpe prijzen

De veiligheid van uw werknemers bevorderen en de kans op ongelukken verkleinen, dat zijn zaken waar CE-ESTER graag aan bijdraagt. Twijfel daarom niet langer en ga voor een veiligere werksituatie door het keuren van uw valbeveiliging.

Meer dan 900+ bedrijven gingen u voor

Wij keuren uw valbeveiliging en PBM

Moeizame inspecties, onveilige situaties en ongelukken. Alle momenten die we liever niet meemaken. CE-ESTER helpt u graag deze situaties te voorkomen door het keuren van uw valbeveiliging.

Zo kunnen u of uw werknemers veilig werken op hoogte. Inspecties zullen moeiteloos verlopen door ons officiële keuringscertificaat.

Werken op hoogte gaat gepaard met een aantal risico’s zoals het risico op vallen. Dit kan zorgen voor nare gevolgen. Om uw werknemers en uzelf zo goed mogelijk te beschermen is betrouwbare valbeveiliging erg belangrijk. Daarom is jaarlijkse keuring van groot belang.

Waarom valbeveiliging keuren:

 • Het is wettelijk verplicht volgens de Arbowet
 • Het gaat stilstand tegen
 • Het voorkomt ongelukken op de werkvloer

Uw valbeveiliging laten keuren?

prijs op maat

Nieuwsgierig naar onze prijzen? Download onze prijslijst

Voldoe aan de NEN-normen

Valbeveiliging keuren op locatie

Valbeveiliging kunnen we bij u op locatie inspecteren en keuren, maar wanneer gewenst kan valbeveiliging ook in onze werkplaats gekeurd worden. Vaak is dit afhankelijk van het type valbeveiliging en of u meerdere machines op een dag wilt laten keuren. Wij kunnen namelijk al uw machines en arbeidsmiddelen keuren.

Vooraf gaan we met u in overleg en gaan we gezamenlijk na welke oplossing het beste bij uw vraagstuk past. We houden graag rekening met uw planning en proberen uw werk zo min mogelijk stil te laten staan.

WAAR WE OP LETTEN TIJDENS HET KEUREN van PBM's?

Voor elk persoonlijk beschermingsmiddel (PBM) geldt dat het label met hierop de merknaam, fabrikant, serienummer, productiejaar, de geldende EN normering en het CE-logo goed leesbaar moet zijn. Wanneer deze informatie niet meer leesbaar is, wordt het product direct afgekeurd.

Producten zonder mechanische werking, zoals een harnas, worden ‘op zicht’ geïnspecteerd. Hierbij kunt u denken aan controles als:

 • Zitten er rafels aan de gordels
 • Verdere sporen van slijtage, zoals verkleuring
 • Wat is de conditie van de stiksels en naden
 • Zijn er grove beschadigingen
 • Werken de sluitingen goed
 • Zijn de metalen delen vrij van corrosie

Voldoet uw valbeveiliging niet aan alle vereisten? Dan is het belangrijk dat er maatregelen genomen worden. Wij nemen contact met u op en overleggen over de reparaties. Wanneer u akkoord bent voeren we de reparaties uit en voldoet u binnen de kortste keren weer aan alle eisen!

Keuring valbeveiliging - Tekst

VAKKUNDIGE KEURMEESTERS

Bij het keuren van valbeveiliging dienen we rekening te houden met diverse normen. Alle valbeveiligingsproducten vallen onder de Europese normen: de NEN-EN normen.

Elk product dat gezien wordt als persoonlijk beschermingsmiddel (PBM) moet voldoen aan deze geharmoniseerde Europese normen. Deze verschillen per product, maar er is één overkoepelende norm: NEN-EN 365. Hierin staan standaarden voor algemene eisen voor gebruiksaanwijzingen, onderhoud, periodieke inspectie, reparatie, merken en verpakking.

Volgende de Arbowet is een jaarlijkse keuring van de valbeveiliging voor werkgevers verplicht. Dit staat (onder andere) vermeld in artikel 8.1 t/m 8.4 en Arbobesluit 3.16.

Wordt het materiaal onder zware omstandigheden gebruikt? Dan is het aan te raden om de keuring en inspectie elk half jaar uit te laten voeren. Onze specialisten geven graag een passend en werkbaar advies hierover tijdens de risico inventarisatie.

HOE GAAT UW VALBEVEILIGING LANGER MEE?

Hoe lang een pbm zo ongeveer mee gaat is sterk afhankelijk van hoe intensief deze gebruikt wordt en uit welke onderdelen deze bestaat.

Toch kan uzelf een aantal dingen doen die zeker positief van invloed zijn:

 • Rook niet in de buurt van persoonlijke beschermingsmiddelen.
 • Droog een valbeveiligingsmiddel nooit in de zon, maar in een donkere, goed geventileerde ruimte.
 • Maak producten na gebruik zo nodig goed schoon.
 • Berg producten op in een schone ruimte en zo mogelijk in de bijhorende beschermende hoes, tas of verpakking.
Meer informatie
Keuring valbeveiliging - Team

CE-ESTER

ONZE VOORDELEN

CE-ESTER zorgt voor goedwerkende arbeidsmiddelen in een passende werkomgeving. Samen gaan we voor veilige valbeveiliging, zo kan uw personeel veilig werken.

 • Gecertificeerd partner
 • Professionele aanpak
 • Reparatie van arbeidsmiddelen
 • Praktisch en oplossingsgericht
 • Eén aanspreekpunt voor de keuring van arbeidsmiddelen
 • Actueel inzicht met het online materieelbeheersysteem
Stel je vraag

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je valbeveiliging laten keuren?

Valbeveiliging dient een keer per jaar gekeurd te worden om veiligheid te waarborgen, dit wordt door het Arbo-besluit ook als richtsnoer gegeven. Ook na een val is keuring verplicht.

Het keuren van valbeveiliging is dus verplicht. Daarnaast wilt u dat uw werknemers veilig kunnen werken en ongelukken voorkomen worden. Het is daarom van belang om regelmatig valbeveiliging te keuren.

 

Wie mag valbeveiliging keuren?

Als werkgever of eigenaar van de valbeveiliging bent u verantwoordelijk voor de periodieke keuringen. Echter mag niet zomaar iedereen deze uitvoeren. Enkel bedrijven of personen die hierin gespecialiseerd zijn, kunnen een geldige keuring uitvoeren.

Onze keurmeesters hebben alle kennis en certificaten in huis om uw arbeidsmiddelen te keuren. Wij helpen u hier graag bij.

Kunnen keuringen bij ons op locatie plaatsvinden?

Ja, wij keuren vrijwel alle arbeidsmiddelen en machines op locatie. Zowel bij u op het bedrijf als op de locatie waar u op dat moment aan het werk bent.

Aanhangers worden in onze goed uitgeruste werkplaats gekeurd.

Hoeveel werkonderbrekingen zijn er tijdens de keuring?

Doordat wij al uw machines en arbeidsmiddelen keuren is er slechts 1 werkonderbreking nodig.

Samen met u plannen we in welke datum of datums het beste uitkomen en welke machines en arbeidsmiddelen als eerst gekeurd gaan worden.

Hoe oud mag valbeveiliging zijn?

De fabrikant geeft een maximale gebruiks- of levensduur aan.

Krijgen wij een seintje als de machines herkeurd moeten worden?

U krijgt automatisch een herinnering wanneer het weer tijd is voor herkeuring. Dit gebeurt via ons online materieelbeheersysteem.

Wat gebeurt er met de afgekeurde arbeidsmiddelen?

In overleg met de klant worden deze ter plaatse gerepareerd of er wordt er een offerte uitgebracht voor het herstel van het arbeidsmiddel.

Vragen betreft de keuringscertificaten?

Ontvangen wij een keuringscertificaat?

Ja, nadat uw machines of arbeidsmiddelen zijn goedgekeurd ontvangt u de juiste certificaten. U kunt dan aantonen dat de machines inderdaad naar behoren functioneren en goedgekeurd zijn om mee te werken.

Ik heb nog geen certificaten van mijn gekeurde arbeidsmiddelen ontvangen. Waar kan ik deze vinden?

De certificaten kunt u terug vinden in uw persoonlijke omgeving. Hiervoor heeft u inloggegevens ontvangen. Indien dit niet het geval is, kunt u deze aanvragen via support@ce-ester.nl.

Waar kan ik mijn certificaten downloaden?

U kunt inloggen op uw persoonlijke omgeving via https://ce-ester.centix.com/Login.aspx met uw persoonlijke inlogcode. Heeft u geen persoonlijke inlogcode dan kunt u deze aanvragen via support@ce-ester.nl.