Keuring hijsmiddelen - Header
Over ons totaalpakket

CE-ESTER voor:

Keuring hijs- en hefmiddelen

Onze voordelen:

  • Voldoen aan verplichte wetgeving
  • Benodigde jaarlijkse inspectie
  • Wij keuren bij u op locatie
  • Ruime ervaring in machinekeuringen

Twijfel niet langer en ga voor veiligheid met de keuring van uw hijs- en hefmiddelen! Wij zijn uw specialistische keuringspartner.

Meer dan 900+ bedrijven gingen u voor

CE-ESTER

Wij inspecteren en keuren uw hijsmiddelen en hefmiddelen

Hijs- en hefmiddelen vallen volgens de wet onder ‘gevaarlijke gereedschappen’. Het is daarom belangrijk om ze goed te onderhouden en op tijd te laten keuren. Zo zijn de hijs- en hefmiddelen binnen uw bedrijf veilig in gebruik te nemen.

Met deze keuringen bent u verzekerd van veilige hijsmiddelen en hefmiddelen:

  • Dagelijkse visuele inspectie door de gebruiker
  • Jaarlijkse inspectie door een keurmeester
  • Jaarlijkse of vierjaarlijkse gehele keuring en beproeving

Samen met u houdt CE-ESTER uw werkomgeving veilig.

Uw hijs- en hefmiddelen laten keuren?

prijs op maat

Nieuwsgierig naar onze prijzen? Download onze prijslijst

De juiste keuringen

Veiligheid boven alles

Volgens de wetgeving is de werkgever verplicht om hef- en hijsmiddelen in een veilige staat te (laten) gebruiken. Hiervoor zijn de juiste keuringen nodig. CE-ESTER is dé partij om deze keuringen uit te voeren.

Wie mag een hijs- en hefmiddelen keuring uitvoeren?

U bepaalt zelf wie de keuring uitvoert. Deze persoon hoort kundig te zijn door het volgen van een training en een certificaat te behalen.

Onze keurmeesters hebben de juiste certificeringen en jarenlange ervaring. Zo zorgen we voor veiligheid op uw werkvloer. Ze keuren ‘onder de haak’. Denk hierbij aan kettingen, takels en platenhijsklemmen.

We beschikken over verschillende testbanken. Op deze manier bent u gegarandeerd van het feit dat de juiste testen zijn uitgevoerd. U bent bij ons altijd verzekerd van optimaal gekeurde hijs- en hefmiddelen. Wij beschikken niet alleen over een horizontale trekbank tot 50 T. Ook beschikken wij over meerdere mobiele verticale trek- en drukbanken tot 15T.

Hydraulisch testframe

Onderstaand ziet u ons nieuwe testframe. Dit is specifiek voor het beproeven van hydraulisch gereedschap (dynamisch) tot 150 ton. In Nederland bestaan er maar 4 van deze testframes.

Verborgen gebreken worden door deze dynamische test altijd gesignaleerd en de gebruiker is hierdoor verzekerd van veilig en betrouwbaar gereedschap.

Video

Keuren op locatie

Natuurlijk is het ook mogelijk om bij u op locatie te keuren. Het voordeel hiervan is dat uw hijs- en hefmiddelen maar voor korte tijd niet beschikbaar zijn. De keurmeester geeft u daarnaast graag advies over het correcte gebruik van de gekeurde middelen. Voor keuring op locatie beschikken wij over een uniek mobiel testframe voor dynamische beproevingen tot 15 T.

Een bijkomend voordeel is dat vervolgens jaarlijks met u een afspraak gemaakt wordt voor de volgende verplichte inspectie of keuring. Makkelijk toch?

CE-ESTER is een bedrijf die je op veel punten ontzorgt en prima werk levert.

Arie van Leeuwen – P. van Leeuwen

Wilt u een periodieke keuring van uw hijs- en hefmiddelen, uitgevoerd door CE-ESTER? Of heeft u nog een vraag? Neem dan contact met ons op. Graag helpen we u verder.

Samen zorgen we voor een veilige werkvloer. Op uw werkvloer kan zo optimaal gebruik gemaakt worden van de aanwezige machines en arbeidsmiddelen. CE-ESTER is uw partij, veiligheid voorop!

Meer informatie
Keuring hijs en hefmiddelen – Team

CE-ESTER

ONZE VOORDELEN

CE-ESTER staat voor veilig werken. Wij zorgen voor veilige en goedwerkende machines in een passende werkomgeving.

  • Gecertificeerd partner
  • Professionele aanpak
  • Reparatie van arbeidsmiddelen
  • Praktisch en oplossingsgericht
  • Eén aanspreekpunt voor de keuring van arbeidsmiddelen
  • Actueel inzicht met het online materieelbeheersysteem
Stel je vraag

Veelgestelde vragen

Wie mogen hijs- en hefmiddelen keuren?

U bepaalt zelf wie uw hijs- en hefmiddelen keurt. In het arbo-besluit staat wel één duidelijke voorwaarde. De keuring dient namelijk uitgevoerd te worden door een deskundig persoon of partij.

Bij CE-ESTER bent u hiervoor aan het juiste adres. Onze gecertificeerde keurmeesters mogen zichzelf met recht deskundigen noemen op dit gebied. Zij beschikken over de benodigde kennis van wet- en regelgeving, normen én keuringstechnieken.

Oftewel, het keuren van uw hijs- en hefmiddelen is bij ons in goede handen.

Hoe vaak dienen hijs- en hefmiddelen volgens de Arbowetgeving minimaal te worden gekeurd?

Volgens de wet is het verplicht om jaarlijks uw hijs- en hefmiddelen te laten inspecteren door een deskundig persoon. Het resultaat van de inspectie dient schriftelijk vastgelegd te worden.

Betreft het keuren en beproeven van hijs- en hefmiddelen is er geen specifieke frequentie aangegeven. Dit moet zo vaak als nodig worden gedaan zodat het gebruik altijd veilig is.

Op basis waarvan dienen mijn hijs- en hefmiddelen gekeurd te worden?

In de wettelijke eisen die in het ARBO-besluit rondom hef- en hijsgereedschappen keuren staan, staat onder andere dat hijs- en hefgereedschap  tenminste 1x per jaar door een deskundige natuurlijke persoon, rechtspersoon of instelling op zijn goede staat wordt onderzocht, waarbij het zo nodig wordt beproefd.

Aan de hand van de eisen die gesteld worden in het AI-17 Hijs- en hefmiddelen (zgn. Arbo- informatiebladen) keuren wij deze arbeidsmiddelen.

Deze informatiebladen geven inzicht in de nationale en Europese regels en voorschriften, die zijn opgesteld om gevaarlijke situaties tijdens hijs- en hefwerkzaamheden te voorkomen. Er wordt op praktische wijze uitgelegd hoe aan deze eisen kan worden voldaan.

Wat is de NEN 818 (Hijsmiddelen)?

De NEN 818 is een norm die toeziet op de veiligheid van hijsmiddelen. Het gaat hierbij vooral om hijsmiddelen voor goederen, al zijn er ook soms personencabines in gebruik aan dezelfde installatie. In de NEN 818 staat beschreven hoe de veiligheid van deze apparaten kan worden vastgesteld.

Zo is de norm NEN 818 de belangrijkste norm op het gebied van hijsmiddelen. Deze norm is weer onder te verdelen in verschillende onderdelen. Denk hierbij aan kettingen en haken.

Voor de resterende hefmaterialen zijn weer andere normen geldend. Niet vast verbonden hijsgereedschappen vallen onder de norm NEN 13155. Vacuüm hijsgereedschap is hier een voorbeeld van.

Bij CE-ESTER keuren wij volgens de vereiste normen, waardoor u weer volledig aan de wetgeving voldoet.

Kunnen keuringen bij ons op locatie plaatsvinden?

Ja, wij keuren vrijwel alle arbeidsmiddelen en machines op locatie. Zowel bij u op het bedrijf als op de locatie waar u op dat moment aan het werk bent.

Aanhangers worden in onze goed uitgeruste werkplaats gekeurd.

Krijgen wij een seintje als de machines herkeurd moeten worden?

U krijgt automatisch een herinnering wanneer het weer tijd is voor herkeuring. Dit gebeurt via ons online materieelbeheersysteem.

Hoeveel werkonderbrekingen zijn er tijdens de keuring?

Doordat wij al uw machines en arbeidsmiddelen keuren is er slechts 1 werkonderbreking nodig.

Samen met u plannen we in welke datum of datums het beste uitkomen. Ook overleggen we welke machines en arbeidsmiddelen als eerst gekeurd gaan worden.

Wat gebeurt er met de afgekeurde arbeidsmiddelen?

In overleg met de klant kunnen deze ter plaatse gerepareerd worden. Ook is het mogelijk dat er een offerte wordt uitgebracht voor het herstel van het arbeidsmiddel.

Vragen betreft de keuringscertificaten?

Ontvangen wij een keuringscertificaat?

Ja, nadat uw machines of arbeidsmiddelen zijn goedgekeurd ontvangt u de juiste certificaten. U kunt dan aantonen dat de machines inderdaad naar behoren functioneren en goedgekeurd zijn om mee te werken.

Ik heb nog geen certificaten van mijn gekeurde arbeidsmiddelen ontvangen. Waar kan ik deze vinden?

De certificaten kunt u terug vinden in uw persoonlijke omgeving. Hiervoor heeft u inloggegevens ontvangen. Indien dit niet het geval is, kunt u deze aanvragen via support@ce-ester.nl.

Waar kan ik mijn certificaten downloaden?

U kunt inloggen op uw persoonlijke omgeving via https://ce-ester.centix.com/Login.aspx met uw persoonlijke inlogcode. Heeft u geen persoonlijke inlogcode dan kunt u deze aanvragen via support@ce-ester.nl.

Ik ben mijn CENTIX wachtwoord vergeten. Waar kan ik deze wijzigen?

Via https://ce-ester.centix.com/resetpassword.aspx kunt u uw wachtwoord wijzigen of een nieuw wachtwoord aanvragen.

Wat is het verschil tussen keuren, inspecteren, kalibreren en valideren?

Keuren: Dit is wettelijk verplicht volgens de verzekerings- of NEN-normen. Na het keuren ontvangt u een rapportage / goedkeur sticker.

Inspecteren: Dit wordt niet wettelijk verplicht gesteld. Maar het helpt wel om machinestilstand te voorkomen.

Kalibreren: Het vergelijken van een apparaat of systeem met een standaard om de afwijking / eigenschappen vast te stellen.

Valideren: Het controleren van een methode of waarde op de juistheid en geldigheid.