Steiger keuring - Steiger keuring - Header
Over ons totaalpakket

De specialist in

Steiger Keuring

Voordelen CE-ESTER:

 • Erkende kwaliteit: ISO 9001 en VCA*
 • Gegarandeerd voldoen aan alle wetgeving
 • Keuren op uw locatie of in onze werkplaats
 • Scherpe prijzen en thuis in elke branche

Voor het veilig en langdurig gebruik van een steiger is een periodieke keuring van groot belang. Steigers kunnen namelijk door diverse omstandigheden en factoren beschadigd raken. Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren door slijtage of beschadigingen is het volgens de Arbowet verplicht om periodiek (jaarlijks) uw steiger te laten inspecteren en keuren.

CE-ESTER Keuringsbedrijf voert dit graag voor u uit.

Meer dan 900+ bedrijven gingen u voor

Laat uw steigers periodiek keuren

Ga voor veiligheid

Met een steiger werkt u op hoogte. Dit maakt onveilig en versleten materiaal zeer gevaarlijk. Ter aanduiding: Er kunnen ongelukken ontstaan met nare gevolgen. Gevolgen die u liever voorkomt. Dit kan door uw steiger 1 keer per jaar te laten keuren. Zo weet u zeker dat uw steigers veilig te gebruiken zijn. Daarnaast is deze periodieke keuring verplicht en voorkomt u hiermee problemen met de inspectie.

Meestal verlopen deze periodieke inspecties moeiteloos. Mochten er reparaties nodig zijn dan voeren wij deze direct uit. Zo kunt u meteen na de keuring uw steigers weer in gebruik nemen. Wel zo efficiënt! Na onze keuring ontvangt u een officieel keuringscertificaat. Hiermee kunt u aantonen dat uw steigers veilig zijn. Naast steigers keuren wij ook graag uw andere klimmateriaal; zoals ladders en trappen.

Waarom uw steigers laten keuren:

 • Volgens de Arbowet verplicht
 • Verlengt de levensduur van uw steigers
 • Voorkomt onveilige situaties

Steiger keuring?

prijs op maat

Nieuwsgierig naar onze prijzen? Download onze prijslijst

Voldoe aan de normen

NEN 1004 & 1298 KEURING

Ook voor steigers zijn er NEN normen opgesteld, namelijk NEN 1004 & NEN 1298. Deze normen zorgen ervoor dat producten en installaties veilig en duurzaam blijven. NEN 1004 geldt voor steigers die bestaan uit gefabriceerde onderdelen. Deze NEN focust zich vooral op de constructie en uitvoering van de steigers. NEN 1298 focust zich vooral op de voorziening van een handleiding. Deze dient beschikbaar te zijn in Nederlandse taal en te voldoen aan de andere genoemde NEN eisen.

Uw steigers dienen volgens deze norm geïnspecteerd en gekeurd te worden. Alleen dan ontvangt u een geldig keuringscertificaat. Nadat onze keurmeesters uw steigers gekeurd hebben bespreken we welke reparaties nodig zijn om aan de NEN-norm te voldoen. Wij letten op zaken als slijtage en materiaal vervorming. Deze reparaties voeren wij, na overleg met u, direct uit. Wij leveren betrouwbare steigers, zodat er veilig gewerkt kan worden.

Keuring is ter plekke mogelijk, lees hieronder meer.

Steiger keuring - Tekst

Wanneer en waar het u uit komt

De keuring laten uitvoeren bij u op locatie? Of liever op de plek waar u op dat moment aan het werk bent? Het is allemaal mogelijk. Wij willen de stilstand zo kort mogelijk houden. Daarom werken onze keurmeesters op de keurdag om uw planning heen. U kunt ongestoord uw werk voortzetten. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om uw steigers te laten keuren in onze werkplaats.

Heeft u meerdere arbeidsmiddelen die u graag wil laten keuren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt voor veel verschillende keuringen bij ons terecht. Bekijk hier het overzicht. Door inspecties te combineren werken wij zo efficiënt mogelijk.

Ons online beheersysteem

Wilt u een goed overzicht van uw keuringen? Dan is ons beveiligde online materieelbeheersysteem de perfecte oplossing. Hierin wordt alles rondom uw arbeidsmiddelen en machinekeuringen bijgehouden. U kunt eenvoudig inloggen in het klantportaal op onze website. Is het weer tijd voor een periodieke steiger keuring? Dan ontvangt u een automatische herinnering. Zo bent u altijd up-to-date.

Kort samengevat biedt het CENTIX systeem het volgende:

 • Op elk moment en overal inzicht in de status van uw arbeidsmiddelen
 • Directe zichtbaarheid van de inspectiehistorie
 • Altijd inzicht in keuringscertificaten
 • Overzicht per arbeidsmiddel, afdeling of vestiging
 • Automatische herinnering van keuringen
Meer informatie
Steiger keuring - Voordelen

CE-ESTER

ONZE VOORDELEN

Wij van CE-ESTER Keuringsbedrijf zorgen voor veilige arbeidsmiddelen in iedere werkomgeving. Wij helpen u met aandacht en service, om voor u een veiligere werkomgeving te creëren. Samen gaan we voor veilig klimmateriaal: laat uw steiger keuring aan ons over!

 • Gecertificeerd partner
 • Professionele aanpak
 • Reparatie van arbeidsmiddelen
 • Praktisch en oplossingsgericht
 • Eén aanspreekpunt voor de keuring van arbeidsmiddelen
 • Actueel inzicht met het online materieelbeheersysteem
Stel je vraag

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet een steiger gekeurd worden?

Steigers dienen volgens de Arbowet periodiek gekeurd te worden. Over het algemeen gaat het op een periodieke periode van een jaar.

Wie mag een steiger keuren?

Steigers en andere arbeidsmiddelen dienen door een deskundige gekeurd te worden. Dit staat vastgesteld in de Arbowet. Tevens staat hierin beschreven dat de werkgever of eigenaar van de steiger de verantwoordelijkheid draagt om deze keuring periodiek uit te laten voeren.

Wij van CE-ESTER Keuringsbedrijf hebben de nodige kennis en certificaten in bezit. Wij helpen u graag verder!

Kunnen keuringen bij ons op locatie plaatsvinden?

Zeker. Dit is altijd een mogelijkheid. Wij kunnen keuringen uitvoeren bij u op het bedrijf, maar ook op de locatie waar u op dat moment aan het werk bent.

Wat gebeurt er met afgekeurde steigers?

Mocht de steiger afgekeurd worden dan bespreken wij altijd de mogelijkheden met u. In overleg repareren wij de steiger per direct of brengen wij een offerte uit voor het herstel van de steiger.

Krijgen wij een seintje als de steigers herkeurd moeten worden?

Zeker. U ontvangt een automatische herinnering wanneer het weer tijd is voor een herkeuring. Dit gebeurd via ons online materieelbeheersysteem.

Hoeveel werkonderbrekingen zijn er tijdens de keuring?

Wij kunnen al uw machines en arbeidsmiddelen keuren. Hierdoor zal er maar 1 werkonderbreking nodig zijn.

In overleg plannen wij een geschikte datum en maken wij een efficiënte planning om de keuringen zo spoedig mogelijk te laten verlopen.

Vragen betreft de keuringscertificaten?

Ontvangen wij een keuringscertificaat?

Uiteraard. Wanneer uw steigers goedgekeurd zijn, ontvangt u de juiste certificaten. Hiermee kunt u aantonen dat de steigers naar behoren functioneren, veilig te gebruiken zijn en alle onderdelen geïnspecteerd zijn.

Ik heb nog geen certificaten van mijn gekeurde arbeidsmiddelen ontvangen. Waar kan ik deze vinden?

Deze kunt u terug vinden in uw persoonlijke omgeving. Hiervoor heeft u inloggegevens ontvangen. Indien dit niet het geval is, kunt u deze aanvragen via support@ce-ester.nl.

Waar kan ik mijn certificaten downloaden?

U kunt inloggen op uw persoonlijke omgeving via https://ce-ester.centix.com/Login.aspx met uw persoonlijke inlogcode. Heeft u geen persoonlijke inlogcode dan kunt u deze aanvragen via support@ce-ester.nl.