Ladder keuring - Ladder keuring - Header
Over ons totaalpakket

Uw expert in

Ladder keuring

Voordelen CE-ESTER:

 • Erkende kwaliteit: ISO 9001 en VCA*
 • Gegarandeerd voldoen aan alle wetgeving
 • Keuren op uw locatie of in onze werkplaats
 • Scherpe prijzen en thuis in elke branche

Het laten uitvoeren van een periodieke keuring is van groot belang voor de levensduur en veiligheid van uw ladders. Door diverse omstandigheden en langdurig gebruik kunnen ladders slijtage oplopen. Daarom is het volgens de Arbowet verplicht het om jaarlijks een keuring voor ladders en trappen te laten uitvoeren.

Onze gecertificeerde keurmeesters nemen dit graag voor u uit handen.

Meer dan 900+ bedrijven gingen u voor

Garandeer veiligheid

Periodiek ladders keuren

Aangezien er met ladders op hoogte wordt gewerkt, kan instabiliteit en slijtage aan de ladder zorgen voor nare ongelukken. Onveilig klimmateriaal en problemen met de inspectie zijn situaties die u graag voorkomt. Hoe u dit doet? Door minimaal 1 keer per jaar een keuring uit te voeren.

Na de keuring ontvangt u een officieel keuringscertificaat, inspecties zullen zo moeiteloos verlopen. Als er reparaties nodig zijn aan uw ladders kunnen we deze direct voor u uitvoeren. Hierdoor kan het materieel na de keuring direct weer gebruikt worden.

Naast ladders keuren wij ook graag uw trappen en rolsteigers.

Waarom uw ladders laten keuren:

 • Verplicht volgens de Arbowet
 • Langere levensduur
 • Voorkomen van onveilige situaties

Ladder keuring?

prijs op maat

Nieuwsgierig naar onze prijzen? Download onze prijslijst

Voldoe aan de normen

NEN 2484 KEURING

Voor ladders geldt de NEN 2484 als uitgangspunt. Uw ladders dienen volgens deze norm geïnspecteerd en gekeurd te worden om een geldig keuringscertificaat te ontvangen.

Na de keuring bespreken we met u de eventuele afwijkingen volgens de NEN norm. Onze keurmeesters letten onder andere op slijtage en materiaal vervormingen. Indien er onderhoud nodig is, voeren we dit graag direct voor u uit. Ons doel is het opleveren van betrouwbare ladders, zodat er veilig gewerkt kan worden.

Ladder keuring - Tekst

Afgestemd op uw planning en locatie

Wij komen graag bij u langs om de keuringen uit te voeren. Dit kan zowel bij u op locatie als op de plek waar u op dat moment aan het werk bent. Zo blijft de stilstand zo kort mogelijk. We werken op de keurdag om uw planning heen, zo kunt u ongestoord uw werk voortzetten.

Ook andere arbeidsmiddelen laten keuren? Dat kan! Bekijk hier voor welke keuringen u allemaal bij ons terecht kunt. Wij werken efficiënt en combineren inspecties van uw machines en arbeidsmiddelen als dit gewenst is.

Handig online beheersysteem

Via ons beveiligde online materieelbeheersysteem wordt alles rondom uw arbeidsmiddelen en machinekeuringen bijgehouden. U logt op een eenvoudige manier in via het klantportaal op onze website.

Wanneer het weer tijd is voor uw ladder keuring ontvangt u een automatische herinnering.

Kort samengevat biedt het CENTIX systeem het volgende:

 • Op elk moment en overal inzicht in de status van uw arbeidsmiddelen
 • Directe zichtbaarheid van de inspectiehistorie
 • Altijd inzicht in keuringscertificaten
 • Overzicht per arbeidsmiddel, afdeling of vestiging
 • Automatische herinnering van keuringen
Meer informatie
Ladder keuring - Voordelen

CE-ESTER

ONZE VOORDELEN

CE-ESTER zorgt voor veilige ladders en arbeidsmiddelen in een passende werkomgeving. U kunt bij ons rekenen op aandacht en service. Onze specialisten gaan graag aan de slag om uw ladders en steigers te keuren. Zo gaan we samen voor veilig klimmateriaal!

 • Gecertificeerd partner
 • Professionele aanpak
 • Reparatie van arbeidsmiddelen
 • Praktisch en oplossingsgericht
 • Eén aanspreekpunt voor de keuring van arbeidsmiddelen
 • Actueel inzicht met het online materieelbeheersysteem
Stel je vraag

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet een ladder gekeurd worden?

Volgens de Arbowet en het Warenwet besluit draagbaar klimmaterieel dienen ladders periodiek gekeurd te worden. Hierbij is de richtlijn over het algemeen een jaarlijkse keuring.

Wie mag een ladder keuren?

De Arbowet stelt dat een ladder en verdere arbeidsmiddelen gekeurd moeten worden door een deskundig persoon. Als werkgever of eigenaar van de ladder bent u verantwoordelijk dat dit periodiek gebeurt.

De keurmeesters van CE-ESTER hebben alle kennis en certificaten in huis om uw arbeidsmiddelen te keuren. Daarom helpen wij u hier graag bij.

Wat is NEN 2484?

Dit is een norm die een goede richtlijn biedt voor het keuren van ladders en trappen (draagbaar klimmaterieel). Het is geen verplichting om aan deze norm te voldoen, maar het is wel verplicht om een veilige werkomgeving te creëren.

Ladders en trappen moeten dus in goede staat zijn en veilig te gebruiken zijn. De NEN 2484 is hier dus een goed uitgangspunt voor.

Kunnen keuringen bij ons op locatie plaatsvinden?

Ja, wij keuren vrijwel alle arbeidsmiddelen en machines op locatie. Zowel bij u op het bedrijf als op de locatie waar u op dat moment aan het werk bent.

Wat gebeurt er met afgekeurde ladders?

In overleg met de klant worden ladders ter plaatse gerepareerd of er wordt een offerte uitgebracht voor het herstel van het arbeidsmiddel.

Krijgen wij een seintje als de ladders herkeurd moeten worden?

U krijgt automatisch een herinnering wanneer het weer tijd is voor herkeuring. Dit gebeurt via ons online materieelbeheersysteem.

Hoeveel werkonderbrekingen zijn er tijdens de keuring?

Doordat wij al uw machines en arbeidsmiddelen keuren is er slechts 1 werkonderbreking nodig.

Samen met u plannen we in welke datum of datums het beste uitkomen en welke machines en arbeidsmiddelen als eerst gekeurd gaan worden.

Vragen betreft de keuringscertificaten?

Ontvangen wij een keuringscertificaat?

Ja, nadat uw machines of arbeidsmiddelen zijn goedgekeurd ontvangt u de juiste certificaten. U kunt dan aantonen dat de machines inderdaad naar behoren functioneren en goedgekeurd zijn om mee te werken. Naast het certificaat, wordt de machine ook voorzien van een inspectiesticker. Hiermee kan je duidelijk aantonen dat er een keuring heeft plaatsgevonden.

Ik heb nog geen certificaten van mijn gekeurde arbeidsmiddelen ontvangen. Waar kan ik deze vinden?

De certificaten kunt u terug vinden in uw persoonlijke omgeving. Hiervoor heeft u inloggegevens ontvangen. Indien dit niet het geval is, kunt u deze aanvragen via support@ce-ester.nl.

Waar kan ik mijn certificaten downloaden?

U kunt inloggen op uw persoonlijke omgeving via https://ce-ester.centix.com/Login.aspx met uw persoonlijke inlogcode. Heeft u geen persoonlijke inlogcode dan kunt u deze aanvragen via support@ce-ester.nl.