Keuren elektrisch gereedschap - Keuren elektrisch gereedschap - Header
Over ons totaalpakket

CE-ESTER voor

Keuren elektrisch gereedschap

Onze voordelen:

Komen onze specialisten zaken tegen die niet voldoen aan de keuring? Dan pakken wij dit gelijk voor u op. Wij keuren niet alleen, wij repareren ook!

Meer dan 900+ bedrijven gingen u voor

Professioneel en flexibel

WIJ KEUREN UW ELEKTRISCHE GEREEDSCHAP

Keuren van elektrisch gereedschap is van groot belang:

 • Het is wettelijk verplicht
 • Het gaat stilstand tegen
 • Het voorkomt ongelukken op de werkvloer

Zoals u ziet, voorkomt het keuren van gereedschap onnodige problemen. Denk hierbij aan boetes na een inspectie, kapotte apparaten en ongelukken op de werkvloer. CE-ESTER draagt graag bij aan het voorkomen van deze risico’s.

Wij voeren de keuring graag bij u op locatie uit. Na afloop ontvangt u een digitaal keuringscertificaat. Blijkt het gereedschap niet aan al de vereisten te voldoen? Dan nemen wij contact met u op. Na overleg gaan we over op reparatie. Zo voldoen uw apparaten binnen de kortste keren weer aan de eisen.

U kunt ook bij ons terecht voor het keuren van accu gereedschap. De vuistregel ‘alles met een snoer dient gekeurd te worden’ is namelijk niet helemaal juist. Ook accu gereedschap keuren is noodzakelijk en verplicht.

Uw gereedschap laten keuren?

prijs op maat

Nieuwsgierig naar onze prijzen?

Voldoe aan de wetgeving

Veilig gereedschap voor uw werknemers

Bij CE-ESTER verzekeren wij u ervan dat uw elektrisch gereedschap gekeurd wordt volgens de NEN-normen (NEN 3140). Met een NEN 3140 keuring voldoet u weer volledig aan de wetgeving. Wij keuren al uw elektrische gereedschap en kunnen daardoor scherpe prijzen aanbieden. Daarnaast zal er maar 1 werkonderbreking plaatsvinden. Zo gaan we efficiënt voor u aan de slag.

Verder begrijpen we dat het fijn is om met dezelfde persoon te communiceren over de keuringen en eventuele reparaties. Daarom heeft u bij ons één vast aanspreekpunt. Hierdoor zorgen we voor duidelijke en snelle communicatie.

Dus zoekt u een partij die erkend keurmeester NEN 3140 is? Dan is CE-ESTER de aangewezen partij. U kunt ook bij ons terecht voor de keuring van al uw andere arbeidsmiddelen en machines. Voorkom problemen en zorg dat werknemers veilig kunnen werken.

Atex gereedschap keuren

In situaties met gas- of stofontploffingsgevaar moeten de verplaatsbare en draagbare apparaten die in gebruik zijn, worden gekeurd conform de norm IEC-EN-NEN 60079-17.

Dat varieert van verrijdbare pompen en draagbare roerders tot handlampen en LEL-meters. Deze elektrische apparaten moeten geschikt zijn voor gebruik in ATEX- gebieden, maar vooral ook daarvoor geschikt blijven.

Een periodieke inspectie van de veiligheidsaspecten is dan ook noodzakelijk. Dit lijkt op een NEN 3140 keuring, maar is door de specifieke eisen voor het ontploffingsgevaar een stuk uitgebreider.

Voor accu aangedreven arbeidsmiddelen, die in ATEX zone’s gebruikt worden, staat hier vanuit de norm IEC-EN-NEN 60079-17 het volgende over gemeld:

Draagbare en/of verplaatsbare arbeidsmiddelen die een accucompartiment hebben, dienen ieder halfjaar (6 maanden) geïnspecteerd te worden.

Voor alle andere arbeidsmiddelen wordt een interval aangehouden van 12 maanden. Dit staat vermeld in de IEC-EN-NEN 60079-17 bij punt 4.4.3.

Onze keurmeesters zijn specifiek voor deze keuringen opgeleid en wij beschikken uiteraard over de juiste testapparatuur om deze keuringen uit te voeren.

Keuren elektrisch gereedschap - Op locatie

Aspecten waar we op letten

Bij het keuren van elektrisch gereedschap worden diverse aspecten bekeken en gemeten door middel van geavanceerde meetapparatuur:

Visueel:

 • Netsnoer
 • Behuizing
 • Geïsoleerde delen
 • CE-markering.

Meting:

 • Isolatie weerstand
 • Lekstroom via beschermingsleiding
 • Lekstroom door aanraking
 • Stroomverbruik

Voldoen aan de NEN 3140? Schakel ons in.

Duidelijke inventarisatie en notatie

Naast dat keuringen verplicht zijn, is het ook een middel om uw elektrische apparaten te inventariseren. Zo weet u precies wat er in gebruik is.

Hierbij geven wij elk apparaat een uniek nummer dat we erin graveren, zodat het correspondeert met het bijbehorende testcertificaat.

CE-ESTER doet alle denkbare keuringen van ons gereedschap. En alles staat overzichtelijk in een database.

Willem den Hartog – Den Hartog Riet

Een keuringssticker is dan het laatste wat er opgeplakt wordt zodat men kan zien dat het goedgekeurd is tot een bepaalde tijd.

Meer informatie
Keuren elektrisch gereedschap - Team

CE-ESTER

ONZE VOORDELEN

CE-ESTER staat voor veilig werken. Wij zorgen voor veilige en goedwerkende machines in een passende werkomgeving. Onze medewerkers zijn bevoegd en zullen uw elektrische apparaten keuren volgens de NEN 3140 en volgens de Arbo wet.

 • Gecertificeerd partner
 • Professionele aanpak
 • Reparatie van arbeidsmiddelen
 • Praktisch en oplossingsgericht
 • Eén aanspreekpunt voor de keuring van arbeidsmiddelen
 • Actueel inzicht met het online materieelbeheersysteem
Stel je vraag

Veelgestelde vragen

Is keuren van elektrisch gereedschap verplicht?

Gereedschappen, machines en installaties zijn aan slijtage onderhevig. Vroeg of laat kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. Het Arbeidsomstandighedenbesluit, in de praktijk veelal afgekort tot Arbo-besluit, verplicht de werkgever dan ook om die arbeidsmiddelen regelmatig te laten keuren.

Welk elektrisch gereedschap moet gekeurd worden?

Op basis van de NEN 3140 norm bent u verplicht om al uw elektrisch gereedschap te keuren. Met andere woorden, alle apparatuur die een elektrisch risico oplevert, dient gekeurd te worden.

Denk hierbij aan elektrische gereedschappen, zoals boormachines en decoupeerzagen. Ook vallen elektrische werktuigen, apparaten, verlengsnoeren en andere hulp- en beschermingsmiddelen onder deze norm.

Hoe vaak elektrisch gereedschap keuren?

Het is aan te raden om elektrisch gereedschap minimaal 1 keer per jaar te keuren. Dit wordt door het Arbo-besluit ook als richtsnoer gegeven. Onze keurmeesters kijken in welke staat uw gereedschap zich bevindt en geven aan wanneer een volgende keuring noodzakelijk is.

Wanneer u elektrisch gereedschap jaarlijks keurt, bent u verzekerd van veilig materieel en voldoet u aan de gestelde eisen.

Wie keurt elektrisch gereedschap?

Voor het keuren van elektrisch gereedschap is specifieke kennis en bepaalde apparatuur nodig. Al de elektrische arbeidsmiddelen dienen gekeurd te worden aan de hand van de NEN 3140 norm.

Volgens het Arbo-besluit moet de keuring door een deskundige, natuurlijke persoon, rechtspersoon of instelling worden uitgevoerd.

Het woord ‘deskundig’ vraagt natuurlijk om uitleg. Ook daarover laat het besluit zich uit. Enerzijds moet de natuurlijke persoon, rechtspersoon of instelling over voldoende kennis beschikken. Anderzijds moeten zij over de nodige middelen beschikken om een keuring/inspectie uit te voeren.

Wat onder voldoende kennis moet worden verstaan, geeft het besluit niet concreet aan. Het ligt voor de hand te veronderstellen dat een gerichte (vak)opleiding in deze volstaat.

Onze keurmeesters hebben alle kennis en middelen in huis om uw arbeidsmiddelen te keuren. Wij helpen u hier graag bij.

Kunnen keuringen bij ons op locatie plaatsvinden?

Ja, wij keuren vrijwel alle arbeidsmiddelen en machines op locatie. Zowel bij u op het bedrijf als op de locatie waar u op dat moment aan het werk bent.

Aanhangers worden in onze goed uitgeruste werkplaats gekeurd.

Hoeveel werkonderbrekingen zijn er tijdens de keuring?

Doordat wij al uw machines en arbeidsmiddelen keuren is er slechts 1 werkonderbreking nodig.

Samen met u plannen we in welke datum of datums het beste uitkomen en welke machines en arbeidsmiddelen als eerst gekeurd gaan worden.

Wat kost gereedschap keuren?

Voor het keuren van elektrisch gereedschap rekenen wij € 7,75 per stuk. Dit is exclusief btw. Benieuwd naar de totale kosten voor het keuren van uw elektrische gereedschap? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat gebeurt er met de afgekeurde arbeidsmiddelen?

In overleg met de klant worden deze ter plaatse gerepareerd of er wordt er een offerte uitgebracht voor het herstel van het arbeidsmiddel.

Krijgen wij een seintje als het gereedschap herkeurd moet worden?

U krijgt automatisch een herinnering wanneer het weer tijd is voor herkeuring. Dit gebeurt via ons online materieelbeheersysteem.

Vragen betreft de keuringscertificaten?

Ontvangen wij een keuringscertificaat?

Ja, nadat uw machines of arbeidsmiddelen zijn goedgekeurd ontvangt u de juiste certificaten. U kunt dan aantonen dat de machines inderdaad naar behoren functioneren en goedgekeurd zijn om mee te werken.

Ik heb nog geen certificaten van mijn gekeurde arbeidsmiddelen ontvangen. Waar kan ik deze vinden?

De certificaten kunt u terug vinden in uw persoonlijke omgeving. Hiervoor heeft u inloggegevens ontvangen. Indien dit niet het geval is, kunt u deze aanvragen via support@ce-ester.nl.

Waar kan ik mijn certificaten downloaden?

U kunt inloggen op uw persoonlijke omgeving via https://ce-ester.centix.com/Login.aspx met uw persoonlijke inlogcode. Heeft u geen persoonlijke inlogcode dan kunt u deze aanvragen via support@ce-ester.nl.